wenst u een vrijblijvende it audit aan te vragen? doe het nu

Nieuwe veiligheidslekken Meltdown en Spectre

Gepost op 08 januari 2018

Wat is er aan de hand met onze computers en mobile devices?


Het nieuwe jaar is nog maar een week oud en de IT-wereld wordt al flink wakker geschud met twee kersverse veiligheidslekken van formaat. Ditmaal luisteren ze naar de veelzeggende namen Meltdown en Spectre.

Wat deze systemen precies doen om uw computer of handheld device aan te vallen is behoorlijk complex, maar het komt erop neer dat een hacker zich op ongemerkte wijze toegang kan verschaffen tot elk toestel dat gebruik maakt van een processor. En dat geldt dus voor servers en PC's, maar ook voor smartphones en tablets.

Er is deze maal dus geen sprake van een "infectie" die via een kwaadaardige mail binnenkomt, er zit gewoon een lek in de processoren van zowat alle toestellen.

Het euvel werd recent ontdekt en in alle stilte werd onderzoek verricht naar een oplossing voor het lek. Deze patches zijn inmiddels gereleased en worden nu in sneltempo op alle systemen geïnstalleerd. Bij EFFIX zitten we uiteraard niet stil, de patch is dan ook reeds op al onze centrale systemen toegepast, zodat daar het gevaar is geweken. Voor lokale systemen die door ons worden gemonitord zorgen we in de komende uren en dagen voor het toepassen van de patch, zodat Meltdown en Spectre ook daar geen kans krijgen. Heb je nog vragen? Bel of mail ons op 056980011 - helpdesk@effix.be Wij helpen je graag verder!

Geïnteresseerd in onze nieuwsbrief?