wenst u een vrijblijvende it audit aan te vragen? doe het nu

IT audit en onafhankelijk advies

Een IT audit kan voor veel bedrijven een uitkomst bieden wanneer zij op zoek zijn naar manieren om hun IT-systemen te verbeteren en te optimaliseren. Als u kiest om een IT audit uit te laten voeren door EFFIX Group, dan profiteert u van de volgende 9 voordelen:

1. Deskundige en ervaren auditors: Bij EFFIX Group werken alleen auditors met ruime ervaring en kennis op het gebied van IT. Zo kunt u erop vertrouwen dat de audit grondig en professioneel wordt uitgevoerd.

2. Totaalanalyse: Met een IT audit neemt EFFIX Group een foto van uw huidige ICT omgeving. De auditors brengen de huidige configuratie in kaart en analyseren potentiële risico’s, bestaande conflicten en belangrijke aandachtspunten. 

3. Duidelijk rapport: Na afloop van de IT audit ontvangt u een duidelijk rapport waarin de bevindingen en aanbevelingen staan vermeld. Zo kunt u eenvoudig zien wat er verbeterd kan worden en hoe dit het beste aangepakt kan worden.

4 Deskundig advies: Na ontvangst van het rapport van de IT audit komt een Strategic Customer Advisor en de engineer die de audit heeft uitgevoerd bij u langs om het rapport toe te lichten en deskundig advies te verlenen. Hierbij wordt rekening gehouden met de laatste evoluties op IT vlak. Zo krijgt u niet alleen een IT audit, maar ook een partner die u kan helpen bij het optimaliseren van uw IT.

5. Partner in crime: Bij EFFIX Group werken engineers die stuk voor stuk een krak zijn in hun vak en die u graag willen ondersteunen bij de implementatie van de aanbevelingen. 

6. Korte lijnen: Bij EFFIX Group heeft u altijd direct contact met een dedicated Strategic Customer Advisor  die bij uw IT audit betrokken is. Zo kunt u snel vragen stellen en eventuele problemen oplossen.

7. Vertrouwelijkheid: Alle informatie die tijdens de IT audit naar boven komt, wordt te allen tijde vertrouwelijk behandeld. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over de privacy van uw bedrijfsgegevens.

8. Ruime ervaring: EFFIX Group heeft ruime ervaring met het uitvoeren van IT audits voor bedrijven in verschillende branches. Zo kunt u erop vertrouwen dat zij weten wat er nodig is om de IT-systemen van uw bedrijf te optimaliseren.

9. Future-proof: Bij EFFIX Group luistert men niet alleen naar uw ICT wensen en noden op dag van vandaag maar houdt men ook rekening met de toekomstvisie van uw onderneming. Op die manier kan er reeds geanticipeerd worden en kunnen overbodige kosten vermeden worden. 

Met de IT audit van EFFIX Group kunt u dus rekenen op een totaalanalyse van uw ICT omgeving, een duidelijk rapport en een deskundig advies. Zo kunt u gerust zijn dat u een IT audit krijgt die aansluit op uw wensen en behoeften en die u helpt om uw IT-systemen te verbeteren en te optimaliseren.


Een IT audit is een belangrijk onderdeel van elk bedrijf. Het zorgt ervoor dat de IT-systemen van een bedrijf efficiënt en effectief functioneren en voldoen aan de gestelde eisen. Bovendien kan een IT audit helpen om eventuele risico's en problemen in de IT-infrastructuur op te sporen en op te lossen.

Als u wilt weten hoe het met de IT-systemen van uw bedrijf gesteld is, dan is het aan te raden om een IT audit uit te laten voeren. Door contact op te nemen met een specialist op het gebied van IT audit, kunt u de audit laten uitvoeren door een team van experts. Zij kunnen uw IT-systemen grondig onderzoeken en u een duidelijk overzicht geven van de staat waarin deze verkeren.

Er zijn verschillende redenen waarom het aan te raden is om een IT audit uit te laten voeren. Zo kan het helpen om inefficiënties in de IT-systemen op te sporen en op te lossen, waardoor er kosten kunnen worden bespaard. Bovendien kan het helpen om eventuele beveiligingslekken en andere risico's te identificeren en op te lossen, wat kan bijdragen aan een betere bescherming van de bedrijfsgegevens.

Als u geïnteresseerd bent in het laten uitvoeren van een IT audit, neem dan gerust contact met ons op. Wij staan voor u klaar om uw IT-systemen grondig te onderzoeken en u een duidelijk advies te geven over hoe u deze kunt verbeteren en/of beter afstemmen op uw ICT wensen en noden. Laat ons u helpen om uw bedrijf beter te laten functioneren dankzij een goed georganiseerde ICT-infrastructuur.

IT audit rapport

Wat u mag verwachten? 

Een uitgebreid rapport dat volgende info bevat: 

  • een helder getekend schema van uw ICT-infrastructuur,
  • een beschrijving van alle toestellen en de opbouw van de ICT-omgeving, 
  • een overzicht van alle beveiligingen en garanties, back-up & recovery-oplossingen,
  • een inventarisatie van de aanwezige software,
  • een evaluatie van de stabiliteit & efficiëntie van het netwerk,
  • een rapport met conclusies en aanbevelingen.

Aan de hand van dit strategisch plan kijken we samen wat er veranderd kan worden op korte en/of langere termijn.

Vraag je IT audit aan