wenst u een vrijblijvende it audit aan te vragen? doe het nu

"Onze klanten kunnen vandaag niet alleen hun nieuwe wagen online samenstellen, maar ook meteen de landelijke voorraad raadplegen. Onze mensen moeten dus razendsnel kunnen reageren op elk verzoek van een geïnteresseerde klant. Wij stellen dan ook bijzonder hoge eisen aan de werking van onze ICT-omgeving. Om die reden hebben wij besloten om onze servers in het datacenter van EFFIX onder te brengen, zo zijn we verzekerd van een maximale betrouwbaarheid en beschikbaarheid van onze data, en dat aan een kostprijs waar geen lokale server tegenop kan."

— Delphine Duran (CEO)

Private Cloud werkt optimaal

Peugeot Automotive Group

Peugeot Automotive Group

Probleem of vraag

Automotive Group groepeert de Peugeot-concessies van Roeselare en Waregem. De roots van deze concessiegroep liggen in Poperinge, waar vader Julien Duran in de jaren zeventig zijn eerste garage oprichtte. Vandaag telt de groep van de familie Duran vijf Peugeot-concessies in West-Vlaanderen en Henegouwen en drie in het Brusselse.

Op het vlak van ICT is de autowereld een buitenbeentje. Merkverdelers zijn continu in verbinding met de importeur en met elkaar voor het uitwisselen van belangrijke informatie. De vereisten van het merk en van de softwareleverancier zijn dan ook niet mals.

Oplossing

In een onderneming met meerdere vestigingen is het steevast zoeken naar synergieën om efficiënt en kostenbesparend te kunnen werken.

Voor Automotive Group werkten wij een Private Cloud oplossing uit, hierbij zijn alle vroegere lokale servers nu samengebracht in één performante machine die in ons eigen "fully-redundant" datacenter is ondergebracht. Hierdoor kunnen we een beschikbaarheid van 99,99% garanderen, met een razendsnelle werkingssnelheid en een minimum aan onderhoud.

  • Performant en kostenefficiënt
  • Volledig compatibel met de eisen van de constructeur