wenst u een vrijblijvende it audit aan te vragen? doe het nu

Einde van de ondersteuning voor Microsoft Windows 7 en Server 2008

Gepost op 24 april 2019

Onze aanhef is wat dramatisch, maar er zit wel waarheid in. Wij willen u nl. graag tijdig informeren over de marktevoluties van de Windows besturingssystemen van Microsoft.

Windows 7 was bij de release in 2009 een ware verademing. Een uitstekend besturingssysteem, stabiel en met tal van handige functies. Miljoenen mensen gebruiken het sindsdien met veel tevredenheid.

Inmiddels zijn we tien jaar verder en heeft Windows 10 al geruime tijd terug de fakkel overgenomen. Microsoft belooft bij elke nieuwe release het product actief te ondersteunen gedurende een periode van tien jaar. Na afloop ervan wordt geen support meer verleend en worden geen nieuwe updates meer geleverd, ter bescherming van de pc waar het besturingssysteem op draait.

De exacte einddatum voor ondersteuning op Windows 7 is 14 januari 2020, dat is over negen maanden al.

Ook Windows Server 2008, het besturingssystemen voor servers, wordt vanaf die datum niet langer ondersteund. Servers die van dit besturingssysteem zijn voorzien worden vanaf 14 januari 2020 dan ook niet langer voorzien van de nodige updates en support om een veilige werking te garanderen.

Windows7 10

Wat moet u doen als uw organisatie nog Windows 7 of Windows Server 2008 gebruikt?

Aangezien uw pc’s en servers vanaf 14 januari 2020 kwetsbaarder zullen worden voor virussen en andere beveiligingsrisico’s is een upgrade noodzakelijk. Hierbij dient eerst te worden nagegaan of de bewuste hardware nog voldoende compatibel is om de overstap te kunnen maken. Als dat zo is kan een upgrade naar de nieuwe versie gebeuren.

Indien niet is het moment gekomen om ook de aanschaf van nieuwe hardware te overwegen, meteen voorzien van het nieuwe besturingssysteem. Voor pc’s is dat Windows 10, voor servers wordt dat Windows Server 2019.

Bigstock Gdpr General Data Protection 230758576 1 Large

In het kader van de geldende GDPR-wetgeving dient een onderneming alle maatregelen te nemen om datalekken te voorkomen. Gebruikers van Windows 7 en/of Windows Server 2008 zullen in dit kader vanaf 14 januari 2020 niet langer voldoende beschermd zijn.

Concreet: neem asap contact op met onze medewerkers via 056 98 00 11 of helpdesk@effix.be. Zij kunnen voor u nagaan of uw toestel(len) in aanmerking komen voor een upgrade.

Geïnteresseerd in onze nieuwsbrief?