wenst u een vrijblijvende it audit aan te vragen? doe het nu

Corona risk management met Microsoft Teams – For free!

Better safe than sorry, bescherm uzelf en uw collega's!

Gepost op 08 maart 2020

Of u besmetting met het coronavirus vreest of niet, we kunnen er niet omheen dat de globale verspreiding van het virus een enorme impact heeft. We worden dan ook ruim voldoende ingelicht wat we zelf kunnen doen om ons te beschermen, welke maatregelen effectief zijn en welke niet. Ondanks al deze voorlichting blijkt het aantal coronapatiënten op 1 dag tijd in België meer dan verdubbeld te zijn. Het is immers zo dat we bepaalde samenkomsten, groepsevenementen niet uit de weg kunnen gaan. Niet iedereen kan van thuis werken, niet iedereen beschikt over de mogelijkheden om efficiënt van op afstand te vergaderen.

Daar wil Microsoft, naar aanleiding van de verspreiding van het coronavirus, verandering in brengen. Microsoft draagt niet alleen de gezondheid en veiligheid van zijn werknemers, klanten en partners hoog in het vaandel maar wil ook de publieke gezondheid en veiligheid ondersteunen door Microsoft Teams gratis beschikbaar te stellen voor iedereen. Gedurende de komende 6 maanden zullen teams op die manier gemakkelijk met elkaar verbonden kunnen blijven zonder dat ze daarvoor fysiek in dezelfde ruimte aanwezig moeten zijn. 

Picture2

Wat is Microsoft Teams?

Microsoft Teams

  • is een op chat-gebaseerd communicatie platform voor bedrijven;
  • laat groeps-chats toe;
  • laat audio- en video-chats toe;
  • is geïntegreerd met Microsoft 365, i.e. laat je toe alle Microsoft bestanden (Powerpoint, OneNote, Power BI, Word en Excel) met elkaar te delen;
  • slaat gedeelde bestanden op in de Teams OneDrive alsook in een lokale SharePoint omgeving;
  • is even sterk beveiligd als andere Microsoft services en beschikt dus eveneens over een twee factor authenticatie.

Waarom Microsoft Teams?

Microsoft Teams laat kleine groepen gemakkelijk communiceren en samen werken. De integratie met Office services en opslag van bestanden in de Teams OneDrive zorgt ervoor dat iedereen steeds toegang heeft tot de laatste versie van een bestand, alles snel kan terugvinden en dus efficiënter kan werken. Het vermijdt niet alleen ellenlange e-mail strings maar laat ook toe dat nieuwe mensen heel snel up-to-date zijn en toegang hebben tot alle bestanden die relevant zijn voor hen.

Hoe kunt u toegang krijgen tot Microsoft Teams?

Teams is een onderdeel van Office 365. Als uw organisatie reeds over een Office 365 licentie beschikt, dan hebt u reeds toegang tot Teams. Mocht dit niet het geval zijn, kunt u op de volgende manieren toegang tot Teams verkijgen.

 

Door u hierover te informeren hopen we dat u en uw collega’s gezond en aan de slag kunnen blijven.

Ook als IT provider worden we op dag van vandaag reeds geconfronteerd met de globale impact die de verspreiding van het virus met zich meebrengt. Zo zal er binnenkort een schaarste optreden in de beschikbaarheid van bepaalde IT-producten. Herstel van deze situatie wordt pas voorzien tegen eind 2020 dus mocht u dit jaar bepaalde investeringen op IT-gebied ambiëren, raden we u aan hier niet te lang mee te wachten teneinde te voorkomen dat de door u gewenste producten uitgeput zijn.

Mocht u nog vragen hebben, meer informatie wensen, aarzel dan zeker niet ons te contacteren via sales@effix.be

Geïnteresseerd in onze nieuwsbrief?