wenst u een vrijblijvende it audit aan te vragen? doe het nu

IT’S TIME TO TAKE CONTROL

Niet langer reageren maar anticiperen - vraag vrijbijvend een audit aan

Gepost op 24 mei 2020

Heel vaak zijn het de buitengewone gebeurtenissen die voor een ‘wake-up-call’ zorgen. Echter wordt deze ‘wake-up call’ vaak genegeerd of in de lade van ‘we zullen dit later eens bekijken’ geschoven.

Corona, Covid-19, Coronapandemie 

Al snel werd het door voorgenoemde duidelijk dat het belangrijk is om zelf de touwtjes in handen te nemen en dat het beter is om te anticiperen dan te reageren. Doe geen onnodige verplaatsingen, was uw handen regelmatig, blijf in uw kot en ga niet op bezoek maar geef een telefoontje of praat lekker bij via video call. Video call - voor generaties Y en Z een fluitje van een cent en hoogst waarschijnlijk dagelijkse kost (hierbij verwijzen we niet naar Jeroen Meus). Echter, voor generatie X misschien al een tikkeltje ingewikkelder en voor de stille generatie compleet onontgonnen.

Als we de lijn doortrekken van video call tot home office belanden we voor velen op ongekend terrein boordevol uitdagingen. Een aantal maanden geleden was thuiswerk/telewerk nog luxe. Momenteel is het een absolute must zodoende de zaken draaiende te kunnen houden. Veel bedrijven komen dan ook voor de confrontatie te staan dat er verandering aan de orde is. 

Verandering in mentaliteit, flexibiliteit, materiaal én structuur

Alles staat en valt nu eenmaal bij een goede en doordachte ICT-infrastructuur want deze zorgt ervoor dat dergelijke crisissituaties perfect te ‘tackelen’ zijn. Meer dan ooit voelen we dat IT bittere ernst is, een vitaal orgaan dat de essentie pompt door elke ader van uw onderneming. Het zorgt voor maximale connectie en onvoorwaardelijke zekerheid. En iedereen wil toch een beetje zekerheid in onzekere tijden, niet?

De hamvraag is natuurlijk: Was u/uw onderneming goed voorbereid of klaar voor een dergelijke crisis? Klaar of niet klaar, it’s time to take control, and most importantly, to keep control. Want iedereen slaapt graag op beide oren, zeker wanneer het om zijn business of job gaat.

Nu vraagt u zich misschien wel af op welke manier u nu juist die touwtjes in handen kunt nemen en waar u moet beginnen? De eerste stap naar het nemen van controle? 

Vraag vrijblijvend een AUDIT aan

Wat houdt dergelijke audit in en wat mag u ervan verwachten?

Tijdens een audit worden volgende zaken in uw huidige ICT-infrastructuur geëvalueerd:

  • Security – is deze up-to-date en afdoend conform uw infrastructuur (ook bij thuiswerk)?
  • Performantie en snelheid
  • Backup strategie en werking
  • Efficiëntie – beschikt uw infrastructuur reeds over de meest recente ontwikkelingen?
  • Cloud vs on-premise

Finaal wordt deze analyse in een rapport gegoten en zullen wij naast evaluatie van de huidige situatie ook gericht advies en bijstand geven voor uw volgende stap richting controle. Bij EFFIX denken wij graag proactief mee met uw business, dit binnen uw wensen en mogelijkheden.

Wenst u meer informatie of wilt u graag een afspraak maken voor een audit? Aarzel dan zeker niet ons te contacteren via audit@effix.be

Geïnteresseerd in onze nieuwsbrief?