wenst u een vrijblijvende it audit aan te vragen? doe het nu

Episode 2 | De Stap naar Microsoft 365

Gepost op 15 juni 2020

Jan herinnert zich nog de beslissing om de ICT van WD Elements naar de Cloud te verhuizen. De doorslag kwam er nadat de lokale IT-leverancier, een zelfstandige die enkele bedrijven jaren had voorzien van servers en computers, er mee stopte. Het werd toen ineens erg confronterend hoe afhankelijk WD Elements geworden was van één enkele persoon.   

Jan had ondertussen Geoffrey en het team van EFFIX Group leren kennen. Het was alsof er een nieuwe wereld openging. Al snel werd het duidelijk dat WD Elements lichtjaren achterophinkte...    

Die bewuste donderdag in juni worden Jan en zijn team uitgenodigd bij EFFIX Group en volgen ze er een korte inspirerende uiteenzetting over waar een bedrijf vandaag alert moet voor zijn en hoe een organisatie via intelligente keuzes een duurzame reis kan aanvatten richting het realiseren van bedrijfsdoelstellingen. Het valt de verantwoordelijken bij WD Elements op dat ze te lang in een reactieve context hebben gewerkt van brandjes blussen. Dit heeft de algemene perceptie van technologie niet bepaald goed gedaan. Echter hier krijgen ze een blik op de toekomst én een platform om hierover te sparren met een professionele partij.   

Strategische vragen

Tijdens de sessie komen een aantal vragen op tafel die te weinig werden gesteld wanneer ze voorheen over IT praatten:  

  • Waar wil je met je organisatie staan binnen 2 jaar?  
  • Noem 5 dingen waaraan je zal zien en voelen dat je er bent?  
  • Wat wil je dan van je klanten horen?  
  • Wat wil je zeker niet meer horen?  
  • Noem drie dingen die je medewerkers zullen motiveren en gelukkig maken in jullie nieuwe situatie?  

Het voelt wat vreemd aan. Iedereen bij WD Elements is het gewoon om direct te reageren met een oplossing en dan pas te evalueren welke impact deze zou hebben op hun manier van werken. De focus ligt nu op waarde voor de toekomst en hoe hen dat in staat zal stellen om hun doelstellingen te realiseren. Een IT-partner die niet na vijf minuten over technologie praat zijn ze nog niet vaak tegengekomen.   

Van Business naar Technologie

Het is pas na dat de scenario’s en doelstellingen in kaart zijn gebracht, dat er gemapt wordt naar oplossingen. Voorheen kreeg Jan steeds oplossingen naar zijn hoofd geslingerd die allemaal zonder enige twijfel iets gingen kunnen betekenen voor zijn bedrijf. Deze keer niet.   

Wanneer Jan vertelt over hoe cijfers en data steeds belangrijker worden in zijn beslissingen, krijgt hij te zien hoe Power-BI daarbij van pas kan komen. Ook Sofie is aangenaam verrast. Wanneer ze haar uitdagingen uit de doeken doet die ze ziet voor de toekomst van HR krijgt ze een aantal tools te zien zoals Shifts en Teams en Planner om processen te stroomlijnen. Haar team is dan weer onder de indruk van hoe de Power Tools in Microsoft 365 processen automatiseren en daardoor substantiële tijdswinst opleveren. Wanneer Pierre (Marketing) vertelt over zijn nieuwsbrieven en interne communicatie krijgt hij onder meer Sway te zien alsook een aantal verborgen juwelen in PowerPoint waarmee hij de communicatie snel en doeltreffend een flinke boost kan geven. 

Wil jij ook zo'n ervaring?

Dat kan! Het hele WD Elements team is letterlijk van zijn sokken geblazen. Ze beleven een gevoel dat u zonder enige twijfel ook wil beleven. Op 2 juli organiseert EFFIX daarom een originele ontbijtsessie over de verborgen juwelen in Microsoft 365.  

Schrijf je snel in en beleef ook de reeks AHA momenten die bij WD Elements voor een fantastische doorbraak zorgden!  

Tot dan! 

Geïnteresseerd in onze nieuwsbrief?