wenst u een vrijblijvende it audit aan te vragen? doe het nu

Episode 8 | Back to work

Gepost op 12 augustus 2020

Bijna terug uit vakantie

De medewerkers van WD Elements genieten op dit moment nog van een vakantie waarvan het einde helaas alweer in zicht komt. Op vraag van Sofie blijft iedereen zoveel als mogelijk gedeconnecteerd. Dat betekent natuurlijk niet dat de zaak helemaal stil ligt. 

Laat het systeem voor u werken

Power Bi

WD-Elements werkt al geruime tijd met een combinatie Power Automate en Power Apps. Dat zijn twee oplossingen die deel uitmaken van hun Microsoft 365 Business Premium abonnement.  Ze automatiseren er werkstromen mee en verbinden de uiteenlopende toepassingen die ze gebruiken. Dat levert een pak tijdswinst op en zorgt ervoor dat de medewerkers zich helemaal kunnen concentreren op het leveren van toegevoegde waarde voor klanten. Tijdens de vakantieperiode zorgt het ervoor dat ze zich zorgeloos kunnen focussen op vakantie! De praktijk leert hun dat de kern van heel wat activiteiten automatisch wordt opgevolgd dankzij die stromen en verbindingen.

Voor Jan is het belangrijk dat hij zo via Power BI elke dag een visualisatie krijgt over de huidige toestand van zijn bedrijf. Voor andere medewerkers zijn een aantal Power-Apps super nuttig omdat ze zonder veel omhaal toegang geven tot essentiële informatie die, ondanks vakantie, toch moet worden opgevolgd.

Altijd en overal veilig

Shutterstock 600760271

Mark besloot om met zijn gezin thuis te blijven dit jaar. Hij heeft gelukkig een grote tuin en woont op een rustige plek. Hij houdt ervan om met zijn partner en oudste zoon te sporten. Ze hebben allemaal een Garmin Watch en houden graag hun prestaties bij. Eind juli bleven ze alle drie op hun honger zitten toen de Garmin Connect service ineens uitviel. “Een storing”, zo luidde de officiële communicatie. Later bleek het te gaan om een aanval met gijzelsoftware. Het bedrijf betaalde uiteindelijk enkele miljoenen dollars aan het Russische hacking consortium dat achter de aanval zat.

De aanvallers gaan ingenieus te werk en misleiden gebruikers via “Social Engineering”. Daarbij sturen ze berichten die voor de ontvanger heel betrouwbaar lijken waardoor die ontvanger zonder twijfelen op de links in de mail klikt, of een bijgevoegd document opent.

Zo werden er sinds aanvang van de Covid-19 pandemie miljoenen mails verstuurd met in de subjectlijn een persoonlijke boodschap zoals “in bijlage uw CORONA testuitslag”, of “dringende CORONA maatregelen van uw gemeente”. In de mails zit een Trojaans paard (Trickbot) dat vervolgens de deur opent naar je netwerk.

Gelukkig gebruiken ze bij WD Elements de Advanced Threat Protection van Microsoft 365, de Windows Defender bescherming én combineren ze die met nog extra beveiliging van andere leveranciers. Bij virussen duurt het soms wel even voor de detectie plaats vindt. Wanneer je meerdere leveranciers inschakelt, versnel je de remedie en blijf je uit de problemen. 

Zorgeloos genieten

Een en ander zorgt ervoor dat het niveau van ‘gelukkig zijn’ bij WD Elements behoorlijk hoog is. Emotionele wellness staat erg hoog op de waardenlijst van Sofie. Ze heeft alle medewerkers ook getraind om Microsoft 365 Insights te gebruiken. Die oplossing geeft je een beeld van hoe je werkt en laat elkeen toe om gewoontes te optimaliseren om zo de balans in evenwicht te houden. Het gebeurt met alle respect voor de individuele privacy.

De medewerkers kunnen met een gerust gemoed hun batterijen opladen en ontspannen terwijl het bedrijf zelf blijft draaien, zodat klanten, leveranciers en andere stakeholders niet in de kou blijven.

Hoe verliep/verloopt jouw vakantie?

Geïnteresseerd in onze nieuwsbrief?