wenst u een vrijblijvende it audit aan te vragen? doe het nu

3 IT-trends voor 2021

Gepost op 04 januari 2021

Dat 2020 een bewogen jaar was, is het understatement van het jaar. Informatietechnologie evolueert van nature snel, maar kreeg nu een stroomstoot van jewelste. Woelige tijden versnellen nu eenmaal verandering. Denk maar aan het verplichte thuiswerk dat nieuwe uitdagingen creëerde voor bedrijven.

Met 2020 in de achteruitkijkspiegel, is het tijd voor de IT-trends die in 2021 het spotlicht zullen opeisen. Mis de boot niet: hou ook jouw bedrijf toekomstbestendig.

1. IT-security blijft aan belang winnen

Internetcriminelen zitten niet stil: hun aanvallen worden steeds persoonlijker en vernuftiger. Denk maar aan de opkomst van deepfakes – beelden en geluiden die door artificiële intelligentie worden gecreëerd. En phishing staat met stip in de top van grootste internetbedreigingen.

Ook cloudsecurity eist haar plek op het hoofdtoneel. Logisch, nu bedrijven almaar meer met cloudtoepassingen werken. Ja, de voordelen zijn onmiskenbaar, maar het maakt IT-veiligheid wel complexer.

Bovendien stelt wetgeving, zoals GDPR, specifieke eisen aan beveiliging. Een ervaren securitypartner met kennis van de nieuwste technologieën én wetgeving wordt onontbeerlijk.

Daarnaast zien we dat middelgrote bedrijven steeds meer veiligheidsmaatregelen overnemen die voorheen alleen het domein van grote ondernemingen waren. Denk maar aan multifactorauthenticatie.

2. Digitaal samenwerken breekt helemaal door

Het coronavirus verplichtte bedrijven om volop in te zetten op thuiswerk. Cloudtools, videotoepassingen en schaalbaarheid voerden het hoge woord.

Die trend zet zich helemaal door in 2021. Zo is het met Microsoft Teams mogelijk om te bellen en videobellen, te chatten en bestanden te delen - allemaal in één toepassing.

We zien dan ook een verdere professionalisering van het digitale samenwerken. Gespecialiseerde Teams-apparatuur maakt de combinatie mogelijk van fysiek en digitaal vergaderen.

3. Microsoft Azure en andere cloudproviders worden nog belangrijker

De cloudmarkt blijft in waarde stijgen. Alleen al Azure verwacht in 2021 een omzet van 25 miljard euro. Je hardware en software lokaal beheren, wordt almaar meer iets uit het verleden. In onzekere tijden is de schaalbaarheid van de cloud nu eenmaal van goudwaarde. 

Start 2021 met een voorsprong

Bedrijven weten vaak maar al te goed dat ze winst kunnen boeken door hun IT-infrastructuur en processen te optimaliseren. Maar hoe begin je eraan zonder IT-expertise in huis?

Doe een beroep op de ervaring en vakkennis van EFFIX. Wij analyseren je IT-noden en stellen gerichte oplossingen voor. Geen eenheidsworst of tools met toeters en bellen die je nooit gebruikt. Reken op maatwerk – toegespitst op jouw bedrijf en noden.

Aarzel niet. Zorg er nu voor dat jouw IT-omgeving je business vooruithelpt zonder hem in gevaar te brengen. Paraat voor 2021!

Geïnteresseerd in onze nieuwsbrief?