wenst u een vrijblijvende it audit aan te vragen? doe het nu

De economische impact van Microsoft 365 op uw onderneming.

Gepost op 05 mei 2021

Wat is Microsoft 365 for business?

Shutterstock 1823766116

Microsoft 365 for business is ‘subscription based’ geïntegreerde software die productiviteits- en samenwerkingsoplossingen aanbiedt. Afhankelijk van uw gebruikersabonnement (basic, standard, business premium) krijg je toegang tot Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Exchange, Teams, SharePoint, OneDrive, Azure Information Protection, Microsoft Defender voor Office 365, Intune en Azure Active Directory.

Microsoft 365 for business zorgt er onder meer voor dat zowel de geavanceerde technologie, de beveiliging als Microsoft ondersteuning ook beschikbaar zijn voor kleine en middelgrote bedrijven. Op dag van vandaag komen deze ondernemingen namelijk vaak voor dezelfde uitdagingen te staan als die van grotere bedrijven.  

Microsoft 365 for business zorgt ervoor dat bedrijven niet alleen beter in team kunnen werken waardoor de productiviteit stijgt maar zorgt er eveneens voor dat men naadloos en veilig kan werken vanop afstand. Dit alles vanuit een kostenefficiënt en gebruiksvriendelijk platvorm.

Ruim 70 procent van medewerkers in kleine en middelgrote ondernemingen werkt dagelijks samen met collega’s, dit van op verschillende locaties. Bovendien vertrouwt hierbij meer dan de helft op technologie om deze samenwerking te ondersteunen. 

Vóór Microsoft 365 for business

Vóór het gebruik van Microsoft 365 for business vertrouwden bedrijven heel vaak op een lappendeken van niet-geconnecteerde, onvoldoende beveiligde oplossingen voor productiviteit- en samenwerkingsdoeleinden.

Documenten werden bijvoorbeeld individueel opgeslaan op computers. Bijgevolg verliep de toegang tot informatie en samenwerken in het algemeen vrij complex. Bovendien diende ICT veel tijd te besteden aan het beheren van-, het bijwerken en het oplossen van tools en softwareoplossingen wat rechtstreeks zorgde voor een verhoogde technologische- en verplaatsingskost. 

Nà Microsoft 365 for business

Shutterstock 1046072329

Investeren in Microsoft 365 for business resulteert onder andere in een verhoogde productiviteit en een verlaging van technologische- en reiskosten over de hele organisatie.

Een greep uit de voordelen van Microsoft 365 for business:

 1. Naadloze overschakeling naar veilig werken op afstand.
  Zeker tijdens de corona pandemie kwam dit voor veel bedrijven goed van pas. Survey toont aan dat slechts 37% van de bedrijven daadwerkelijk goed voorbereid was voor ‘remote work’.
 2. Uniform gebruik versie Microsoft Office.
  Met Microsoft 365 for business beschikt voortaan iedereen over de meest recente en up-to-date versie van alle officeapplicaties. Bovendien worden software updates automatisch doorgevoerd door Microsoft zelf. Dit bespaart het ICT-departement bijgevolg heel wat tijd.
 3. Bestanden worden veilig opgeslagen in de Cloud.
  OneDrive en Sharepoint bieden een veilig systeem voor het opslaan en delen van bestanden. Medewerkers hebben overal en eender wanneer toegang tot hun documenten en kunnen deze gemakkelijk delen. Tijd wordt uitgespaard voor het ICT-team gezien ze zich niet langer hoeven bezig te houden met het ophalen van verloren gegevens. Per week sparen ICT- teamleden hierdoor gemiddeld 4 uur uit. Bovendien zorgt de Cloud-storage ervoor dat het risico op verlies van vertrouwelijke gegevens verminderd wordt.
 4. Reistijd en -kosten werden verminderd.
  Dankzij Microsoft 365 for business worden heel wat zakenreizen vervangen door virtuele meetings.
 5. Mailing verloopt veiliger.
  Microsoft 365 Defender zorgt voor veilige communicatie per mail. Het stopt aanvallen voordat ze plaatsvinden en elimineert aanhoudende bedreigingen. Bovendien detecteert en automatiseert het dreigingsgegevens in alle domeinen voor een snelle en accurate reactie.
 6. Je ICT-team kan zich weer focussen op werk met een hogere toegevoegde waarde.
 7. Kleinere bedrijven hebben dankzij Microsoft 365 for business een zakelijkere uitstraling en functioneren gelijkaardig aan grotere ondernemingen.
 8. Een shift van Capex naar Opex.
  ICT-uitgaven worden met andere woorden verschoven van een kapitaaluitgave (CapEx) naar een operationele uitgave (OpEx). Een voorafgaande ‘grote investering’ wordt van de baan geschoven en vervangen door een voorspelbare maandelijkse vergoeding. Je betaalt met andere woorden maandelijks per gebruiker per abonnement. Via deze weg groeit je ICT-infrastructuur zorgeloos mee samen met de groei van je onderneming.
 9. Doorlopend Microsoft 365 beheer.

Heeft u de transformatie reeds ondergaan en heeft u nog vragen of bent u geïnteresseerd om uw onderneming naar het volgende niveau te brengen?  Aarzel dan zeker niet om even contact op te nemen met ons via information@effix.be of via 056/98 00 11. Wij beantwoorden graag uw vragen. 

Geïnteresseerd in onze nieuwsbrief?