wenst u een vrijblijvende it audit aan te vragen? doe het nu

ClickShare: draadloos vergaderen via het beeldscherm

Gepost op 30 november 2022

Efficiënt vergaderen (of presenteren) zonder kabels, dat doe je tegenwoordig met ClickShare. De toekomst is draadloos en dat geldt vanaf nu ook voor zakelijke meetings. Al wat je nodig hebt is een base unit (ontvanger) en button (zender) die je inplugt in je toestel. Met één druk op de knop deel je jouw scherm op het grote vergaderscherm. Vaarwel wirwar aan kabels en vervelende vertragingen.

Zowat elke vergaderzaal is tegenwoordig uitgerust met een groot beeldscherm. Handig, want zo kan iedereen meekijken en vergaderen … zelfs van thuis uit. Alleen gaat het wel eens mis bij het connecteren met de juiste kabels en stekkers. De oplossing heet ClickShare. Maar wat is het eigenlijk? Hoe werkt het? Wat zijn de voordelen? En welke soorten ClickShare zijn er op de markt?

ClickShare = draadloze vergadertechnologie

Eigenlijk gaat het om veel meer dan alleen vergaderingen: presentaties, speeches, voorstellingen, … Allemaal momenten waarop er niets mag misgaan en net dan maakt Murphy zijn opwachting. Toch vaak, want met al die aansluitingen wordt het meestal zoeken. Zeker omwille van de verscheidenheid aan apparaten (laptop, MacBook, iPad, iPhone Android-telefoon, …) met allemaal verschillende aansluitingen.

ClickShare lost het probleem op, want het is een draadloos presentatie- en samenwerkingssysteem dat iedereen toelaat zijn content te delen op het grote scherm in de vergaderzaal. Gebruiksgemak primeert hier, want met één druk op de knop toveren deelnemers hun content op het grote scherm. 

Hoe werkt het?

73570 Barco Click Share C 10

ClickShare bestaat uit een zender (button) die je aansluit op je toestel via een USB-kabel en een ontvanger (base unit) die je aansluit op het grote scherm of de beamer via een HDMI-kabel. Druk je op de knop, dan deel je het geluid en beeld van jouw toestel op het gemeenschappelijke scherm. De schermgrootte en resolutie blijven hetzelfde. Het scherm in de vergaderzaal projecteert dus exact wat je zelf ziet op je scherm.

Welke soorten ClickShare zijn er?

Producent Barco ontwierp verschillende soorten ClickShare voor verschillende doeleinden: Barco Conference en Presentatie. Van dynamische vergaderruimtes (huddle) tot grotere ruimtes voor presentaties.

Voor een kleine vergaderruimte volstaat een CX-20, voor wat grotere ruimtes een CX-30 en voor een optimale kwaliteit bij vergaderen op afstand de CX-50.

Voor presentaties zijn er zelfs vijf verschillende ClickShare-devices: CS-100 Huddle, CS-100, CS-200, CS-200+ en CS-800. Ook hier hangt de keuze af van de grootte van de ruimte.

Voordelen van ClickShare

Even een open deur intrappen: draadloos vergaderen in hoge kwaliteit en overzichtelijk … klinkt aanlokkelijk. Maar wat zijn de voordelen van ClickShare precies?

Vaarwel kabels

Gedaan met de spaghetti aan kabels die je vroeger wel eens in vergaderzalen aantrof. Je hebt zelfs geen speciale adapter of poort nodig, de ClickShare-knop en ontvanger volstaat. Op die manier spaar je als organisator (of deelnemer) heel wat tijd uit. Gewoon inpluggen en de vergadering of presentatie kan starten.

Vaarwel software

Je hoeft geen software te downloaden en te installeren om ClickShare te gebruiken. Het enige wat je hoeft te doen is een uitvoerbaar bestand toelaten. Na afloop van de meeting of presentatie blijf je dus ook gevrijwaard van overbodige software op je laptop of Mac.

Vaarwel stress

Bij ClickShare draait alles om eenvoud en gebruiksgemak. Je krijgt de volledige controle met één druk op de knop en hoeft je verder geen zorgen te maken over de installatie. Maar ook tijdens de vergadering of presentatie focus je gewoon op de inhoud. Een hele opluchting.

Werkt met alle toestellen

ClickShare werkt met pc, Mac, tablet, smartphone, … Het is compatibel met alle devices. Voor iOS en Android installeer je wel eerst de (gratis) ClickShare-app. Voor de andere toestellen volstaat de ClickShare-knop om je content te delen.

Werkt met 1 druk op de knop

Grootste voordeel is misschien wel het gebruiksgemak. Eén druk op de knop volstaat voor een deelnemer om zijn scherm te delen met iedereen. Vroeger ging er wel eens tijd (en focus) verloren aan technische complicaties, maar dat is dus verleden tijd.

Voor de volledigheid: ClickShare ondersteunt ook hybride vergaderingen. Die zitten immers in de lift sinds de coronacrisis omwille het ondertussen ingeburgerde thuiswerk.

Benieuwd naar de mogelijkheden en tarieven van ClickShare voor jouw bedrijf? Ook kiezen voor draadloos en dus efficiënt vergaderen of presenteren?

Neem gerust contact op met een van onze adviseurs via information@effix.be. Zij bezorgen je graag meer informatie over deze technologie en beantwoorden al jouw vragen.

Geïnteresseerd in onze nieuwsbrief?