wenst u een vrijblijvende it audit aan te vragen? doe het nu

Welke apps biedt Microsoft 365?

Gepost op 12 april 2022

De meeste bedrijven werken vandaag de dag met Microsoft 365 maar gebruiken vaak slechts enkel de  klassieke Office-apps (bijv. Outlook, Word), maar er zijn ook tal van aanvullende apps inbegrepen in de Microsoft 365 licentie.  Een overzicht van de handigste apps per categorie.

Office-applicaties

Word Behoeft weinig of geen uitleg, want nog altijd een van de meest gebruikte tekstverwerkers ter wereld. Alleen werk je hier uiteraard in de cloud (OneDrive), net zoals bij de andere office-applicaties die hier vermeld worden.

Publisher Gelijkaardige app, maar deze desktoppublishingtoepassing van Microsoft laat je toe om meer aandacht te besteden aan de vormgeving van een pagina.

OneNote De app om digitale notities te nemen maakt deel uit van de gekende Office-apps. Typ, schrijf, teken en knip er op los.

PowerPoint Ook alweer een klassieker van het Office-pakket. Je maakt eenvoudige presentaties bestaande uit dia’s. Inclusief coaching- of oefenmodule en een opnameoptie voor feedback.

Access De data-applicatie van Microsoft maakt gebruik van een grafische interface zodat elke leek een database (of frontend) kan bouwen.

Task & project management

Shutterstock 1945068412


To-Do Bewaar het overzicht, maak takenlijstjes en plan je werkdag. Vooral het platformoverschrijdend beheren van takenlijsten in teamverband blijkt een echte meerwaarde. 

Lists Alweer een app om gegevens bij te houden maar voor lijsten. Perfect om gebeurtenissen, problemen, assets enzovoort beter te organiseren.  

Planner Snel en makkelijk projecten beheren? Dan zit je goed bij Planner, een eenvoudige app die je extra informatie laat toevoegen. Werkt ook prima samen met ToDo en Tasks in Teams.

Power Automate De naam zegt het zelf: met deze app automatiseer je repetitieve taken en processen.

Project Beheer kleine en grote projecten met een krachtige, dynamische planning op basis van de hoeveelheid, projectduur, teamleden, … 

Samenwerken in teamverband

Microsoft Teams Hét real-time collaboratieplatform van Microsoft voor videoconferenties, chatsessies, het opslaan en delen van bestanden, … .

Shutterstock 2007924998 1


SharePoint Online Bewaar, deel en beheer content met het grootste gemak. Ideaal om samen te werken in teamverband aan een gemeenschappelijk project.

Viva  Microsoft Viva is een platform voor werknemerservaring dat communicatie, kennis, leren, bronnen en inzichten in de werkstroom samenbrengt. Mogelijk gemaakt met Microsoft 365 en ervaren via Microsoft Teams stimuleert Viva een cultuur waarin personen en teams overal de beste versie van zichzelf kunnen zijn.

Whiteboard Vergader effectief door ideeën te visualiseren en creatief te zijn met notities, shapes, sjablonen, … Vaak gebruikt in het onderwijs maar ook handig voor elke onderneming.

Business-applicaties

Microsoft Power App Met deze app maak je in een handomdraai apps met een minimum aan code.

Microsoft Forms De online enquêtemaker om snel informatie te verzamelen. Je kunt de resultaten nadien exporteren naar een Excel-bestand voor extra analyse of beoordeling.

Microsoft Flow Automatiseer jouw workflows tussen toepassingen en services, synchroniseer bestanden, ontvang meldingen, verzamel gegevens, … 

Analyse

Power BI De Microsoft-app om data interactief te visualiseren en teamleden verborgen inzichten te laten verwerven.

MyAnalytics Een gepersonaliseerd dashboard geeft inzicht in het aantal uren dat teamleden spenderen aan meetings, e-mailgebruik, overuren, … Inclusief tips voor meer efficiëntie. Opgelet, deze app wordt binnenkort geïntegreerd in Viva.

Opslag, search & werknemers

Shutterstock 1189304497


OneDrive De bekende cloudoplossing van Microsoft voor de opslag en het delen van bestanden. Uiteraard ook een onderdeel van MS 365.

Delve Ontdek en organiseer de voor jouw meest interessante informatie op een bepaald moment in Microsoft 365. Zo behoud je altijd en overal het overzicht.  

Videopresentatie

Stream In deze zakelijke video-app kun je  jouw  video’s veilig uploaden, bekijken en delen. Presentaties, vergaderingen, trainingssessies, …

Sway Sway gaat eigenlijk over meer dan alleen video. Je deelt content (tekst én media) van lokale bronnen of van het internet en combineert die eventueel tot een presentatie.

E-mail & kalender

Exchange Microsoft Exchange is het samenwerkingsplatform voor e-mail, planning, contactenbestand, …

Outlook De bekende e-mailclient van het vroegere Office-pakket zit met MS 365 uiteraard in de cloud. Alles samen op één plek.

Calendar Natuurlijk beschik je ook over een kalender-app via Outlook. En als organisatie is het handig als je die ook kunt delen met collega’s. Kwestie van vlot meetings in te plannen.

Apps voor kleine ondernemingen

Shutterstock 1790032070

Bookings Eenvoudig en efficiënt planningen organiseren en afspraken beheren als klein bedrijf? Dat doe je met de Bookings-app.

Visio Online Met deze app maak je technische en logische schema’s die je ook online deelt. Creëer krachtige visuals zoals bijvoorbeeld organigrammen in de cloud.

Naast al deze handige apps voor bedrijven bevat Microsoft 365 ook nog heel wat security-apps zoals Advanced Threat Analytics, Cloud App Security en Defender For Identity. Die blijven voor de meeste werknemers op de achtergrond draaien. De IT-afdeling krijgt er uiteraard wel mee te maken. Net zoals de puur technische apps zoals InTune.

Vragen over andere apps binnen Microsoft 365? Of meer weten over de mogelijkheden voor jouw bedrijfsprocessen?

Neem gerust contact op met een van onze medewerkers. Zij beantwoorden graag al jouw vragen.

>> Maak een afspraak

Geïnteresseerd in onze nieuwsbrief?