wenst u een vrijblijvende it audit aan te vragen? doe het nu

2023 door de ogen van EFFIX adviseurs

Gepost op 12 januari 2023

Wat waren de belangrijkste ontwikkelingen van het afgelopen jaar?

Het vinden van een nieuw evenwicht in dit post-corona tijdperk: hoe te werk gaan na de lockdowns, telewerken of op kantoor werken, face-to-face vergaderingen, hoe alles inplannen in combinatie met het hybride werken, schudden we nu al weer handjes al dan niet, … . Waar we vlak na corona dachten dat het nieuwe normaal zou blijven as is, voelde afgelopen jaar dan misschien wel aan als een evolutie daarvan naar ‘the new NEW normal’ of ‘the new normal 2.0’ zo je wil.  

Welke ontwikkelingen verwacht je in de nabije toekomst op het vlak van IT?

Shutterstock 1936165270

Nog meer van hetzelfde van de afgelopen jaren, blijven de kracht van de cloud benutten waar mogelijk. Er komen continu heel interessante cloud mogelijkheden bij, het is aan ons om een correcte vertaalslag te maken naar onze klanten toe en hen afhankelijk van hun noden en wensen te begeleiden naar de cloud of hybride omgevingen.

Wat waren de belangrijkste aandachtspunten van het afgelopen jaar?

Security blijft een hot topic in de volledige IT omgeving. Gelukkig evolueren alle beveiligingssystemen mee met de bedreigingen. Eindgebruikers worden zich alsmaar bewuster van wat ze aan het doen zijn en beseffen dat de dreigingen reëel zijn en dat het echt iedereen kan overkomen. Het is en blijft belangrijk om een duidelijke visie te hebben rond security binnen de bedrijfsomgeving en deze up-to-date te houden. Daarnaast blijft ook het persoonlijk contact met onze klanten en een snelle support een absolute must. 

Verwacht je een verschuiving in deze aandachtspunten in 2023 ?

Shutterstock 2015357270

Security zal nog meer globaal en over alle elementen van de bedrijfsomgeving nodig zijn met als focus de eindgebruiker. Het begeleiden en opleiden van iedere gebruiker is van essentieel belang.

Wat zou jij jouw klanten bij de aanvang van 2023 adviseren?

Plan op regelmatige basis een consultatie in met jouw EFFIX adviseur om op de hoogte te blijven van nieuwigheden en om onze specifieke adviezen voor jouw omgeving te krijgen.

In welke mate is het advies aan jouw klanten gewijzigd in de afgelopen jaren?

De aanpak is niet gewijzigd. Wij geven onze klanten advies op maat van hun omgeving, noden en wensen en houden daarbij steeds rekening met hun toekomstvisie. Daarnaast blijven we onze klanten ook informeren over interessante nieuwigheden en evoluties. De mogelijke oplossingen in de IT veranderen continu (cfr. de evolutie naar de cloud). Het is aan ons om de nodige kennis te behouden en het juiste advies voor de juiste uitdaging aan te kunnen bieden.

Geïnteresseerd in onze nieuwsbrief?