wenst u een vrijblijvende it audit aan te vragen? doe het nu

End-Of-Life Windows Server 2012

Gepost op 23 juni 2023

Microsoft zet op dinsdag 10 oktober definitief een punt achter de ondersteuning van de Windows Server 2012. Vanaf dan wordt er niet langer geïnvesteerd in bijgewerkte versies, beveiligingsupdates of verdere technische ondersteuning van het 2012 besturingssysteem.

Wat zijn de mogelijkse gevolgen als mijn server niet langer geüpdatet wordt?

Een Microsoft server die niet up-to-date is wordt kwetsbaar voor cyberaanvallen. Eventuele gevolgen zijn dan een onveilig netwerk, datadiefstal, het uitvallen van systemen en/of andere negatieve, al dan niet malafide, gevolgen.

Los van cybersecurity kan een niet geüpdatete server ook problemen geven gerelateerd aan wetgeving door niet langer te voldoen aan vooropgestelde regels op vlak van dataopslag bijvoorbeeld.

Waarom wordt de ondersteuning van Windows Server 2012 stopgezet?

Windows Server 2012 draait vooral op oudere computersystemen die vaker te maken krijgen met wederkerende storingen alsook problemen met software van applicaties die hun voorziene levensduur (eveneens) voorbij zijn. Het mag dan ook niet verbazen dat het uitvalspercentage van oudere servers aanzienlijk toeneemt.

Gepast risicobeheer en planning van onderhouds- en beheerkosten van de servers fungeren als preventieve maatregelen om serverstoringen te voorkomen.

Still running Windows Server 2012?

Om server uitval te vermijden is het belangrijk om de migratie naar een modern besturingssysteem in te voeren vóór oktober 2023.

Actief draaien op een hedendaagse server zal vele voordelen met zich meebrengen, zolang de overdracht met zorg wordt uitgevoerd. Zo kan gegevensschade of -verlies worden vermeden en de bedrijfscontinuïteit gewaarborgd blijven.

Geïnteresseerd in onze nieuwsbrief?