wenst u een vrijblijvende it audit aan te vragen? doe het nu

Win aan productiviteit dankzij de vernieuwde versie van Microsoft Teams

Gepost op 05 april 2023

Vorige week ging Microsoft Teams een nieuw tijdperk in. De Teams app is sinds 2017 actief en blijft voortdurend evolueren om de meest moderne werkplek te zijn. Alles is er op gericht om een doeltreffende workflow te realiseren door communicatie- en samenwerkingstools op één plek te verzamelen. Teams faciliteert chat- en vergaderfuncties, maar gaat ook verder door het ondersteunen van apps en bestanden. Zowel binnen werk-, school- als privécontext fungeert Microsoft Teams als centrale tool om collega's, partners, klanten, vrienden en familie zo efficiënt mogelijk te verbinden.

Wat is er dan nieuw?

Links bovenaan in de desktop app merkte je zelf misschien al de optie om de nieuwste Teams verbeteringen uit te proberen. En waarom is dat een goed idee? De 2023 versie van Microsoft Teams definieert zich als sneller, eenvoudiger, flexibeler én slimmer.

De mooiste ontwikkeling is die op vlak van snelheid. Microsoft investeerde in het herzien van het platform en de optimalisatie van de data-, netwerk-, chat- en video-architectuur. Prestaties, zoals de app opstarten of participeren aan een vergadering, gebeuren twee keer zo snel aan slechts de helft van het geheugenverbruik.

Om de gebruikservaring te verbeteren zet Microsoft in op eenvoud. Teams kan niet alleen rekenen op steeds meer gebruikers, maar ook gebruikers met een grotere variatie aan wensen en noden. Daarom streven zij naar een simpele, maar functierijke ervaring voor elke gebruiker. Teams maakt het op vandaag makkelijker om op de hoogte te blijven via meldingen, informatie te zoeken, berichten te beheren en kanalen te organiseren, maar dit allemaal met minder klikken.

Om een naadloze en consistente ervaring te bieden werd ook aan flexibiliteit extra aandacht besteed. Bij (professioneel) gebruik van Microsoft Teams is één persoon soms actief op diverse (externe) accounts. Om het functioneren over meerdere gebruikers of accounts volledig te ondersteunen werd geïnvesteerd in het verificatiemodel, de synchronisatie en verbetering van de meldingssystemen. Zo is het mogelijk om tezelfdertijd over meerdere profielen aangemeld te blijven en meldingen te ontvangen, ongeacht op welk account een gebruiker dan actief is.

Voorgaande evoluties vormen de basis voor de komende generatie AI-ervaringen (artificial intelligence) binnen Microsoft Teams. Zo kunnen we in de toekomst rekenen op nóg slimmere functies zoals ‘intelligent recap’ en ‘Copilot for Microsoft Teams’ bij online vergaderingen.

Schermafbeelding Teams Pre

Eind 2023 is deze versie van Microsoft Teams algemeen beschikbaar. Windows gebruikers kunnen de publieke preview nu al proberen, later dit jaar wordt deze verder uitgebreid voor onder andere Mac gebruikers. Terugschakelen naar de klassieke Teams blijft steeds mogelijk.

Probeer de nieuwe Microsoft Teams en ontdek de snellere, eenvoudigere en flexibelere app om het beste uit Teams te halen.

Geïnteresseerd in onze nieuwsbrief?