wenst u een vrijblijvende it audit aan te vragen? doe het nu

"Met EFFIX hebben we een IT-partner in huis gehaald die onze verwachtingen goed begrijpt. Dankzij hun ervaring in de automobielsector wist EFFIX ook onze importeur D'Ieteren te overtuigen van de meerwaarde die deze samenwerking betekent."

— Nico Raes - CEO

Krachtig en veilig WiFi-netwerk

RAES Autogroep

RAES Autogroep

Probleem of vraag

RAES Autogroep is officieel verdeler van de merken Audi, Volkswagen, Seat en Škoda voor Brugge en omgeving, alsook in Oostende. Met vier locaties is dit familiebedrijf uitgegroeid tot een belangrijke speler binnen de merkengroep van Importeur D'Ieteren Auto.

Vanuit het merk en de importeur worden tal van standaarden opgelegd, die voor een uniforme werking zorgen en de klanten op elke locatie eenzelfde merkbeleving moeten garanderen.

RAES Autogroep wil haar klanten bijkomend een unieke beleving bieden, dankzij een publiek WiFi-netwerk, dat een supersnelle internettoegang garandeert en tevens de nodige beveiliging biedt om de surfervaring van de klant prettig te houden, alsook het netwerk van RAES Autogroep zelf te beschermen.

Bijzonder is ook de nood aan een goede WiFi-dekking buiten de gebouwen, zodat bv. verkopers ook op de parkings gebruik kunnen maken van een tablet om een nieuwe wagen te configureren, of technici een diagnose kunnen stellen met een draadloze foutcodelezer.

Oplossing

EFFIX bracht de precieze noden en verwachtingen van RAES Autogroep in kaart, met ondermeer een nauwgezette WiFi-meting en een volledige it audit. Na overleg met importeur D'Ieteren werd bepaald hoe een en ander kon worden aangepast, zonder conflicten te creëren met de bestaande IT-infrastructuur.

Dit constructieve overleg resulteerde in een doelgerichte en vruchtbare samenwerking tussen de verschillende betrokken partijen.

Het WiFi-netwerk werd netjes opgesplitst in een publiek en een privaat gedeelte, zodat klanten en bezoekers geen ongewilde toegang krijgen tot het interne netwerk van de onderneming. Ook blijft de beschikbare bandbreedte van het internetverkeer voor de onderneming op die wijze gevrijwaard. Een wachtende klant die een langspeelfilm streamt via zijn of haar laptop heeft dus geen invloed op de internetsnelheid van de medewerkers.

Vanzelfsprekend wordt de goede werking van de internettoegang van elk van de vestigingen nauwgezet en fulltime opgevolgd via onze monitoring, zodat te allen tijde een feilloze internetverbinding kan worden gegarandeerd.

  • Gescheiden WiFi-netwerken
  • Continu monitoring