wenst u een vrijblijvende it audit aan te vragen? doe het nu

Home Office Essentials

What would life be without IT?

Gepost op 17 maart 2020

De boodschap is ondertussen wel duidelijk: als u van thuis kan werken, doe dit dan ook. Onwerkelijke situaties zoals deze waar we ons nu in bevinden zorgen ervoor dat we meer aandacht moeten besteden aan de mogelijkheid om van thuis uit te werken. Van thuis uit werken hoeft helemaal niet complex te zijn. Als bedrijf, gespecialiseerd in infrastructurele IT en Cloud-oplossingen willen we u graag een aantal home office essentials meegeven. Met het juiste ‘gereedschap’ kan u namelijk gemakkelijk en efficiënt werken, ook vanuit uw living of ‘home office’. 

HOME OFFICE ESSENTIALS

  • Zorg voor een stabiele internetverbinding.
  • Gebruik een performante laptop of desktop die voldoet aan uw professionele noden.  

Jabraevolve
  • Gebruik een headset voor concentratie nu u thuis aan het werk bent en er mogelijks kinderen in de buurt zijn. De Jabra Evolve 75 is een draadloze headset die beschikt over een microfoon en dus ook ideaal geschikt is voor audio calling.
2 Ze Eqlfffww9Rhm Xa8 G9 Bn 1200 80
  • Het moet gezegd dat een videobeeld een beter vergadergevoel geeft. Zeker nu, wanneer we van elkaar geïsoleerd zijn, kan het aangenaam zijn elkaar ook te kunnen zien. De Brio Ultra HD pro webcam van Logitech is top notch in dit segment. 
  • Kies de juiste tool voor uw teamvergadering. Microsoft Teams is in ‘corona-tijden’ de tool bij uitstek om uw team samen te houden, efficiënt te laten vergaderen, notities en documenten op een eenvoudige manier te laten delen en centraliseren. Microsoft stelt Teams de komende zes maanden gratis ter beschikking van iedereen. Hoe kunt u toegang krijgen tot Microsoft Teams? Dat leest u hier https://www.effix.be/nl/blog/2020/corona-risk-management-met-microsoft-teams-for-free.
  • Besteed voldoende aandacht aan security! Uw bedrijfsomgeving kan optimaal beveiligd zijn maar wat als uw medewerkers van thuis uit werken? Werken uw werknemers op een privaat toestel? Wat doet u dan met de security die u niet onder controle heeft van het private toestel? Bent u en zijn uw werknemers zich ervan bewust dat dit hoogtijden zijn voor hackers? Daar we sociaal geïsoleerd zijn van elkaar is het voor hackers een koud kunstje om zich voor te doen als iemand binnen uw bedrijf en een phishing mail uit te sturen. Of eerder misschien een mailtje uit naam van de World Health Organization met een link naar een rapport over de status van het coronavirus wereldwijd, zogezegd althans. Op die manier slagen zij er in login gegevens te stelen maar ook uw toestel te infecteren om malware te verspreiden binnen uw ganse organisatie. 

Loopt het thuiswerken toch wat stroever of beschikt u momenteel nog niet over de juiste tools om vlot en efficiënt te kunnen werken? Gebruik dan gerust dit lijstje als een ‘to-discuss-list’ die u, eens de situatie onder controle is, intern kan bespreken. Dit onder het motto, beter voorkomen dan genezen (maar dan in een compleet andere context). Zit de IT-infrastructuur namelijk goed binnen uw onderneming, dan loopt thuiswerk zonder enige twijfel ook van een leien dakje.

EFFIX wil graag uw sparringpartner zijn en ervoor zorgen dat IT niet langer een noodzakelijk kwaad is maar een manier om uw medewerkers, uw processen en uw bedrijfsambities te ondersteunen. Óok maar zeker als we kijken naar soortgelijke situaties waar we nu inzitten.

Mocht u vragen hebben, aarzel dan zeker niet ons te contacteren via sales@effix.be. We denken graag met u mee!

EFFIX Makes IT Work – ALWAYS

 

Geïnteresseerd in onze nieuwsbrief?