wenst u een vrijblijvende it audit aan te vragen? doe het nu

De slimme OOO die jou tijd bespaart

Gepost op 06 juli 2023

Whoohoo de zomer is begonnen, brengt dat jouw verlof in zicht? Iets wat meestal op de valreep moet gebeuren is het instellen van jouw Out-of-Office. Wel belangrijk natuurlijk, zo weten jouw werkrelaties dat je niet bereikbaar bent, voor welke periode én bij wie ze wel terecht kunnen.

Toch kan zo'n OOO nog meer betekenen dan informeren alleen. In Outlook kun je, naast via geautomatiseerd bericht antwoorden, ook regels invoegen. Let's discover…

Om een geautomatiseerd antwoord in te stellen bij Outlook navigeer je via ‘Bestand’ onder ‘Info’ naar ‘Automatische Antwoorden’.

Binnen dat venster kun je jouw bericht instellen en aanduiden onder welk tijdsbereik het actief is. Onderaan links vind je daar dan ook de knop ‘Regels’.

Daarmee kun je voor jouw binnenkomende mails functies instellen om…

  • Mails te forwarden
  • Een gespecifieerd antwoord te bieden
  • Het in een onderliggende map te verdelen

In het bovenste deel van het regels-venster stel je de voorwaarden in waaraan een mail moet voldoen om een regel te laten uitvoeren. Het is ook mogelijk om zowel meerdere voorwaarden als acties te combineren.

Deze functie doet dus al een deel van jouw werk terwijl jij nog op verlof bent en kan jou (in zekere mate) een overvolle mailbox besparen of jou helpen te herkennen waar de prioriteiten liggen.

Mag jouw automatisch antwoord trouwens dit keer wat creatiever? Dit artikel helpt je zeker op weg!

Ooo 23 1  Automatische Antwoorden
Ooo 23 2 Regel Bewerken

Geïnteresseerd in onze nieuwsbrief?