wenst u een vrijblijvende it audit aan te vragen? doe het nu

Eind maart markeert de overgang naar de nieuwe Teams

Gepost op 08 maart 2024

In de wereld van zakelijke communicatie is er significante verandering op komst. Microsoft kondigde aan dat vanaf 31 maart 2024 alle gebruikers van Classic Teams automatisch worden overgezet naar de geüpdatete versie. In dit artikel zoomen we in op de details die deze overgang met zich meebrengt en benadrukken we de noodzaak van deze upgrade voor een verbeterde zakelijke gebruikerservaring.

De nieuwe Teams is er nu echt voor iedereen! De ontwikkelingen in het herzien van de applicatie brengt verbeterde prestaties, betrouwbaarheid, beveiliging en IT-beheer. Nieuwe Teams is tot twee keer sneller en vereist 50% minder geheugen.

Een geïntegreerde samenwerkingsomgeving

Deze versie ondersteunt nu ook "multitenant organizations" (MTO) en "multitenant, multiaccount" (MTMA), wat resulteert in naadloze communicatie en samenwerking tussen verschillende organisaties en accounts. Hierdoor ontstaat er een meer geïntegreerde en grensoverschrijdende samenwerkingsomgeving.

Altijd Up-to-Date

Microsoft Teams hanteert de Modern Lifecycle Policy, waarbij we verwachten dat gebruikers altijd up-to-date blijven met de nieuwste desktop versies. Automatische updates zorgen voor voortdurende toegang tot de nieuwste features, prestatieverbeteringen, beveiliging en servicebetrouwbaarheid.

Een soepele overgang: minimale impact, maximale voordelen

De overstap naar Nieuwe Teams zal voor gebruikers geruisloos verlopen op hun vertrouwde platform en zullen terwijl profiteren van verbeterde prestaties en efficiënter geheugengebruik. Beheerders hebben de mogelijkheid om de beschikbaarheid van Nieuwe Teams te beheren via IT-beleidsregels, waardoor een gecontroleerde overstap mogelijk is.

Bij het activeren van de nieuwe Teams wordt aangeraden om de Teams-updatebeleidswaarde in te stellen op 'Microsoft controlled' in het Teams-beheercentrum. Daarnaast is ook van belang om ervoor te zorgen dat de organisatie voldoet aan de systeemvereisten voordat de overstap wordt gemaakt. Bulk updates bieden hierbij een handige oplossing, waarbij gebruikers niet handmatig hoeven te downloaden en installeren.

*Uitzondering: Deze automatische update is niet van toepassing op Virtualized Desktop Infrastructure (VDI) gebruikers. Classic Teams voor remote desktop omgevingen (VDI) bereikt het einde van de ondersteuning op 30 juni 2024.

De implementatie kan verschillen afhankelijk van de beleidsregels in je Teams Admin Center:

240304 New Teams2

Geïnteresseerd in onze nieuwsbrief?