wenst u een vrijblijvende it audit aan te vragen? doe het nu

Bellen met Microsoft Teams: wat zijn de mogelijkheden?

Gepost op 02 maart 2022

Microsoft Teams zit in de lift, zeker sinds de pandemie. De meeste ondernemingen en hun werknemers leerden intussen alles over online videomeetings omwille van het verplichte thuiswerk. Maar wist je dat Microsoft Teams nog meer mogelijkheden biedt om te bellen? We zetten ze graag allemaal even op een rijtje. 

Videobellen met Microsoft Teams

Teams Image 2 768X384 1

In maart 2020 werden we genoodzaakt om online te vergaderen met collega’s via communicatieplatformen. Skype kennen we al langer, maar sindsdien klinken ook namen als Zoom en Microsoft Teams bekend in de oren.

Microsoft Teams werkt eenvoudig. Je plant een vergadering via de ingebouwde agenda of een extensie in Microsoft Outlook en verstuurt een uitnodiging. De ontvanger krijgt een link voor de vergadering. Maar je kunt ook instant (zonder te plannen) een vergadering opstarten door een contactpersoon te bellen.

En natuurlijk kun je ook gewoon voor een audiocall kiezen door je webcam uit te zetten, maar (net zoals bij een videocall) alleen naar je contactpersonen.

Extern bellen met Microsoft Teams (VOIP)

Iets minder bekend maar ook een mogelijkheid: externe nummers bellen via VOIP. Via het internet telefoneer je naar vaste en mobiele nummers. Je belt ofwel met je headset via de computer, je smartphone of met een speciaal VOIP-telefoontoestel. Kooptip: kijk eerst even of het om een Microsoft Teams-gecertificeerd toestel gaat.

Wat heb je nog nodig?

  • Microsoft 365-abonnement
  • Uitbreiding 365-abonnement (Business of Enterprise)
  • Microsoft oproepabonnement OF direct routing via provider

Microsoft oproepabonnement

Kies je voor het calling plan van Microsoft, dan krijg je een telefoonnummer en een aantal belminuten per maand afhankelijk van de formule die je kiest. De belminuten worden gegroepeerd voor alle gebruikers. Je betaalt een vaste kost per maand voor je licentie.

Direct routing

Rechtstreeks verbinden met jouw eigen provider? Dan kies je voor de direct routing-oplossing van Microsoft Teams. Die maakt gebruik van je internet- en telecomconnectie. De kwaliteit blijft overal gelijk op eender welke locatie.

Configureren doe je in het Microsoft Teams-admincenter binnen de Microsoft 365-omgeving. Een zogenaamde session border controller (SBC) realiseert de connectie. Aangezien alles in de cloud gebeurt, hoef je als onderneming geen lokale centrale meer te installeren. 

Troeven Microsoft Teams telefoonsysteem

Bellen via VOIP met Microsoft Teams kent heel wat voordelen. Een overzichtje van de vele functies:

  • Instellen persoonlijke voicemail
  • Wachtmuziek en welkomstboodschap instellen voor de wachtfunctie
  • Automatisch doorverbinden naar bepaalde collega’s
  • Doorschakelen buiten kantooruren
  • Keuzemenu dat reageert op gesproken boodschappen

Kortom, extern telefoneren met Microsoft Teams verloopt een beetje zoals met een gewone telefoon maar dan beter. Je krijgt op een VOIP-toestel immers ook toegang tot apps zoals een kalender.

Meer voordelen? Je ben overal en op al je apparaten bereikbaar op je vaste nummer. Maar je spaart ook heel wat budget uit, zeker voor internationale gesprekken. En dan zijn er nog de talrijke integratiemogelijkheden, bijvoorbeeld met een CRM-systeem.

Telefoneren met Microsoft Teams via EFFIX?

Meer weten over extern bellen met Microsoft Teams? Benieuwd naar de mogelijkheden en tarieven voor jouw bedrijf? Of meteen de sprong wagen?

Neem gerust contact op met een van onze medewerkers. Zij helpen je graag verder met gepast advies bij een heerlijke kop koffie.

>> Maak een afspraak

Geïnteresseerd in onze nieuwsbrief?